Τετάρτη

Οι πατρίδες είναι για σένα.


Ο πρωθυπουργός μπήκε στην αίθουσα συνεδριάσεων , η συνάντηση που είχε να κάνει ήταν πολύ σημαντική και έτσι είχε προτιμήσει το ζαχαρί του κουστούμι.

Πάντα, όταν είχε σημαντικές συναντήσεις προτιμούσε το συγκεκριμένο κουστούμι με την ριγέ γραβάτα σε πορτοκαλί και ροζ απόχρωση του πρόσδιδε σύμφωνα με τον image maker του κύρος και ενεργητικότητα .

Είχε να συναντήσει έναν μεγαλοβιομήχανο από το Περού που ενδιαφερόταν να αγοράσει μια δασώδη περιοχή για να φτιάξει ένα εργοστάσιο εκμετάλλευσης πρώτων υλών, και είχαν να συζητήσουν για το πως θα μπορούσε να παρθεί η γη, και για το πως θα μπορούσαν να βρουν φτηνά εργατικά χέρια .

Στην τιμή είχαν συμφωνήσει από την πρώτη στιγμή .

Ο βιομήχανος τον περίμενε στο γραφείο

Του έτεινε το χέρι και του είπε...

-καλώς ήρθατε παρακαλώ , καθίστε .

-Ευχαριστώ πολύ.

-Κύριε πρωθυπουργέ να σας προσφέρω αυτή την σκόνη; Φτιάχνετε από σάρκα ιθαγενών στη πατρίδα μου ,είναι ιδανική για να τονώσει τον ανδρισμό σας .

Του είπε χαμογελώντας , και κλείνοντας του με νόημα το μάτι
-Ευχαριστώ πολύ, είπε ο πρωθυπουργός ανταποδίδοντας του το χαμόγελο καθώς καθόταν στην καρέκλα και ισιώνοντας τα πέτα του σακακιού του
Ήταν πραγματικά χαρούμενος , το χρειαζόταν αυτό το δώρο .

Ο συνομιλητής του, τον είχε κερδίσει από την πρώτη στιγμή , πράγματι από το πρώτο τηλεφώνημα , όταν συζητήσανε την τιμή, τον είχε κερδίσει. Με το άκουσμα της πρώτης προσφοράς δέχτηκε αμέσως . Υπέροχος άνθρωπος, ήξερε πως να κερδίσει τον συνομιλητή του .

Τον συνειρμό του πρωθυπουργού τον διέκοψε η ομαλή φωνή του συνομιλητή του
-Κύριε πρωθυπουργέ , πρέπει να συζητήσουμε για την παροχή υπηρεσιών που θα μου προσφέρεται .
-Σας άκουω, τι θέλετε να κάνουμε ;
-Κοιτάτε, εμένα με ενδιαφέρει να ξεκινήσει η επιχείρηση το συντομότερο, τώρα τον τρόπο τον αφήνω σε σας

Πραγματικά άρτιο πλάσμα .

Με αυτόν τον τρόπο και θα έπαιρνε αυτό που θέλει ,και κάνει τον συνομιλητή του να νιώθει παρόν . ήξερε , οι άνθρωποι σκέφτονται το μέλλον , χάνονται στο παρελθόν και όταν νιώσουν το παρόν εκπλήσσονται και νιώθουν άμεσα ευδιάθετοι.

-Λοιπόν είπε ο πρωθυπουργός , θα προκαλέσουμε μια πυρκαγιά στο δάσος ,και αφού αποτεφρώσουμε την περιοχή θα πούμε ότι θα αρχίσουμε έργα για την αναδάσωση ,θα αρχίσετε εσείς την ανοικοδόμηση της εταιρίας σας .Το μόνο πρόβλημα είναι δυο χωριά που είναι στην περιοχή και ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα , για αυτό προτείνω να τα αφήσουμε να καταστραφούν ολοσχερώς

-Δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα αυτό ; Μπορεί ο άνεμος να μην εξυπηρετεί...

-Μην ανησυχείτε , θα τραβήξουμε τις δυνάμεις της πυροσβεστικής προς την πλευρά που θα είναι μόνο δασός και θα αφήσουμε την φωτιά να τους κάψει , αν πάλι ο άνεμος δε βοηθάει , θα στείλουμε δυο άντρες να ανάψουν από την άλλη πλευρά φωτιά , έτσι ώστε να πλησιάσει τα χώρια πιο γρήγορα
-Έξοχα, ο τύπος όμως;
-Μην ανησυχείτε, ο τύπος ελέγχεται, θα δώσουμε και μερικά χρήματα σε κάποιους δικούς μας να πουν ότι η πυροσβεστική έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατών στις κάμερες , και όλα μέλι γάλα

-Χα χα πραγματικά η τηλεόραση είναι ένα σπουδαίο μέσο ελέγχου της μάζας δε συμφωνείται;

-Μα βέβαια, και που να δείτε τι συμβαίνει με το ιντερνετ

-Εεεε αγαπητέ μου η εξέλιξη φέρνει καλύτερα όπλα , με τους φτηνούς εργάτες τι θα γίνει ;

-Έχω ακούσει ότι η Αστερόεσσα ετοιμάζει ένα πραξικόπημα εδώ στα Βαλκάνια, θα εισάγουμε από κει.

-χα χα λαμπρά , λαμπρά και πότε θα ξεκινήσει αυτό;

-Μόλις υπογράψουμε τα συμβόλαια

-Ας μην χάνουμε χρόνο λοιπόν

Πάτησε το κουδούνι και ο δικηγόρος μπήκε μέσα με τα έγγραφα, ο πρωθυπουργός με τον βιομήχανο αντάλλαξαν ένα βλέμμα χαράς και συνένοχης και άρχισαν να υπογράφουν τα συμβόλαια .

Έπειτα , αφού συνομίλησαν για λίγο ακόμα αποσύρθηκαν και η φωτισμένη αίθουσα σκοτείνιασε .

Οι υπηρέτες μπήκαν μέσα να μαζέψουν την αίθουσα και ο νεαρός κοίταξε την κοπέλα.
-Θα σου πω ένα μύθο της είπε
Κάποτε ο διάολος είδε ότι έχανε τον πόλεμο με τον θεό και αποφάσισε να διασκορπιστεί σε πολλά κομμάτια . έτσι από τότε , ο θεός είναι ένας και οι διάολοι πολλοί .

Ο πλανήτης συνέχισε να γυρίζει , και το ουρλιαχτό του λύκου έφτασε στο φεγγάρι .