Παρασκευή

Το δέντρο της ζωής


Σε έναν πλανήτη μακρινό υπήρχε μια χώρα, που έμοιαζε πολύ με την δική μας χώρα. Στο κέντρο της χώρας υπήρχε μια χουρμαδιά. Οι πολίτες της χώρας είχαν πολλά δέντρα, ελιές, φιστικιές, βελανιδιές, αλλά χουρμαδιά δεν είχαν ξαναδεί. Έτσι μες την σοφία και την αφέλεια τους αποφάσισαν να το ονομάσουν το δέντρο της ζωής.
Το περιστοίχισαν με δώρα και έκαναν τελετές κάθε φορά που άφηνε καρπούς. Τους καρπούς τους έτρωγε μόνο ο βασιλιάς, ο οποίος θεωρούταν ο σοφότερος όλων. Έπαιρνε όλες της αποφάσεις και κανείς δε διαφωνούσε με αυτές, γιατί αλλιώς τον έκαναν πρόσφορα στο δέντρο της ζωής.
Μα μια μέρα συνέβη το κακό .

Ένα πουλί έχτισε την φωλιά του πάνω στο δέντρο της ζωής αυτό δεν επιτρεπόταν, δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να ακουμπήσει τα φύλλα του δέντρου εκτός από τον βασιλιά. Έτσι, ο βασιλιάς αποφάσισε να βάλει μια σκάλα να ανέβει και να παει να το διώξει. Μα έπρεπε να προσέχει γιατί είχε βαρύνει τα τελευταία χρόνια και το πουλί είχε χτίση ψηλά την φωλιά του. Άρχισε να ανεβαίνει μα καθώς πλησίαζε στο πουλί, η κάπα του μπλέχτηκε στα ποδιά του παραπάτησε και έπεσε.
Στη πρόσκρουση το στέμμα καρφώθηκε στο κρανίο του και έφερε το μοιραίο.
Οι πολίτες μαζεύτηκαν γύρω του.
-Ο βασιλιάς απεβίωσε .

-Και τώρα ;

Ένας μεθυσμένος που βγήκε απ την ταβέρνα φώναξε...

-Ο βασιλιάς απεβίωσε ζήτω ο βασιλιάς!
Κοίταξαν όλοι τον μεθυσμένο που έδειχνε το πούλι στο δέντρο ,ήταν το μόνο που το ακούμπαγε .
Με μια κίνηση βγαλμένη μέσα από θεατρική παράσταση κοιτάχτηκαν όλοι αναμεταξύ τους γονάτισαν και αναφώνησαν .

-Ζήτω ο βασιλιάς!

Το πούλι έκανε...

-τσιου

Και αμέσως φέρανε τροβαδούρους με κιθάρες , φλάουτα, κρασί, και φρούτα και άρχισαν ένα γλέντι προς τιμή του νέου βασιλιά. Σημασία δεν είχαν τα πρόσωπα μα οι θεσμοί . Μέσα στο γλέντι οι νέοι άρχισαν να πειράζουν και να αρπάζουν τις νέες που έφερναν το κρασί, γλεντώντας μαζί τους και τις τράβαγαν στα δάση για ερωτικές περιπτύξεις.
Στις άκρες των ποταμιών άκουγες αναφιλητά και γέλια και από τότε ονομάστηκαν ο λαός της αγάπης. Οι φαντάροι πέταξαν τα όπλα τους και άρχισαν να συμμετάσχουν και αυτοί στην γιορτή. Το γλέντι κράτησε δυο μέρες και οι άνθρωποι άρχισαν να περπατάν πιο ανάλαφρα ...

-τσιου τσιου

Έκανε το πουλί πάνω στο δέντρο, και αμέσως οι άνθρωποι άρχισαν να φτιάχνουν μια πιο κελαηδηστή γλώσσα με σκοπό να καταλάβουν τις εντολές του νέου βασιλιά.

Τσιου κάνανε οι κοπελιές στα αγόρια. Τσιου και τα αγόρια τσιου λέγανε για καλημέρα τσιου όταν θέλανε φιλί. Αν και μπορείς να πεις πως η γλώσσα τους είχε γίνει κάπως μονότονη συνεννοούνταν μια χαρά και τους έβγαζε πάντα ένα χαμόγελο.
Έπειτα καθόντουσαν στις άκρες των ποταμών και κοιτούσανε τα αστερία . Ζούσαν, ζούνε και θα ζούνε έτσι για πολλά χρόνια. Μοιραία είναι ένας πλανήτης που δεν αναπτύχθηκε τεχνολογικά .Έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ για αυτόν αν και ο μύθος λεει, πως τα πουλιά του πλανήτη μας τον τραγουδάνε καμιά φορά . Τσιου λοιπόν .