Δευτέρα

Το μαγικό ταξίδι του λαγού

Η μέρα είχε αρχίσει να βάζει τις πρώτες πινελιές στο τέλος της νύχτας , και οι πρώτες δροσοσταλίδες άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους για τον ουρανό .
Ο λαγός βγήκε από την φωλίτσα του και αφού κοίταξε μια αριστερά και μια δεξιά , έκανε τρία άλματα μπροστά , και έφτασε στα καρότα .
Είχε μεγάλη όρεξη και έτσι, έπιασε ένα και το γεύτηκε . Ήταν νόστιμο και αφού το έφαγε δοκίμασε άλλο ένα..
Ένοιωσε μια ευθυμία και μια ελαφρότητα να ανεβαίνει στο σώμα του, και ξάπλωσε ανάσκελα το κορμί του στην χλόη .Έγειρε το κεφάλι του μπρος τα πίσω και σήκωσε το βλέμμα του μπρος τα πάνω, νιώθοντας το να κάνει ένα κύκλο . Από το μέτωπο του άνοιξε μια πόρτα .
Ο ρινόκερος φόρεσε το καροτένιο παντελόνι του και το πουκάμισο από λέπια πέστροφας ,επιβιβάσθηκε στην αιθέρια του τζαγκουαρ, και ακούμπησε το χέρι του στο ανοικτό παράθυρο .
Σφύριζε ανέμελος οδηγώντας ,και πείραζε, φλερτάροντας μια ζέβρα περιμένοντας το χορτάρι να ανάψει πράσινο
Ένα πούλι στεκούμενο πάνω σε μια ογδοντονυφίτσα* έπαιζε δυνατά στέρεο νόβα, ενώ μια αντιλόπη φύσαγε από το παιχνίδι της φούσκες και έδειχνε πραγματικά να το διασκεδάζει..


Ο λαγός καθότανε μπροστά σε ένα εκκρεμές και κούναγε το κεφάλι του στον ίδιο ρυθμό.

Ένας πάνθηρας είχε σταματήσει ένα καριμπού σηκώνοντας μια πινακίδα στοπ για να περάσουν από κάτω οι κάμπιες, ενώ από δίπλα ένα λουλούδι τραγούδαγε κουνώντας τα φύλλα του κορμού του σε μια πεταλούδα που το κέρναγε γύρη । Ενώ ένα ψάρι πετώντας στον αέρα έβγαζε από το κοφίνι του μικρούς χριστούς που λέγανε ...
Αγαπάτε αλλήλους, αγαπάτε αλλήλους ।

Ο λαγός είχε γυρίσει τώρα την πλάτη του στο εκκρεμές και κουνούσε την ουρά του στον χρόνο του .

Παραδίπλα το ποτάμι έφτιαχνε λακκούβες, και ένας κυνηγός κυνηγούσε τις σφαίρες του.
Μια πάπια φύτευε χρώματα ενώ ένας γρύλος έμπαινε στο διαστημικό λάχανο με σκοπό να ανακαλύψει τις ρίζες του .
Δυο φασολάκια ξεκούμπωναν προκλητικά τις ραφές τους κάτω από τον ήλιο , και από μέσα έβγαιναν διαστήματα , σε σχήμα φιρικιού, ενώ η μια κόρη προσπαθούσε με το βελόνι της να τα ξαναγράψει ,και η άλλη κόρη του ματιού του λαγού προσπαθούσε να κοιτάξει μην κάνει κάνα λάθος

Ο λαγός είχε ξαπλώσει ανάσκελα μπροστά από το εκκρεμές ,έκανε γκριμάτσες με την μουσούδα του, έβαζε κάθε τόσο ένα καρότο στο στόμα του , και χτυπούσε κουνώντας απαλά τα αυτιά του στο χώμα μπροστά απ το ρυθμό του εκκρεμές. Μια το ένα , μια το άλλο .


Ο πλανήτης έκανε πιρουέτες γύρω από τον εαυτό του και γύρω από τον ήλιο, και αυτός με την σειρά του έλαμπε και εκρηγνυόταν δείχνοντας έτσι την χαρά του .
Οι υπόλοιποι πλανήτες προσπαθούσαν να μάθουν την φιγούρα από την γη , και έτσι άρχισαν και αυτοί με την σειρά τους να στριφογυρνάνε। Άλλοι πλανήτες πιο αργά, άλλοι πιο γρήγορα .


Ο λαγός είχε σηκωθεί μπροστά από το εκκρεμές και έδινε κατευθύνσεις για την κυκλοφορία ώστε να αποφευχθεί η όποια σύγκρουση .

Το εκκρεμές άρχισε να κινείτε κυκλικά και αυτό, ακολουθώντας την κατεύθυνση των πλανητών προσφέροντας έτσι μια δίνη στον λαγό και αλλάζοντας εντελώς το σκηνικό .
Μια καμηλοπάρδαλη κοίταγε να ξεπετάγεται μέσα από τα γεννητικά της όργανα μια φάλαινα , ενώ τρία πρόβατα παίζανε βαρελάκια , και ένα χταπόδι κρατώντας στυλό στα πλοκάμια του έγραφε ποιήματα
Ένα ηφαίστειο σφύριζε αμέριμνο απολαμβάνοντας την λιακάδα, και που και που έκανε δαχτυλίδια καπνού
Ένα ελάφι φωσφόριζε και τέσσερις γαζέλες αγκαλιασμένες τραγουδούσαν το Could you be loved του Marley , απολαμβάνοντας τις τονικότητες καθώς μάκραιναν τα χείλια τους .
Και ένας αμφορέας γέμιζε δεκαοχτώ ποτήρια και προσπαθούσε να τα μάθει να στέκονται στις μύτες χωρίς να χύνουν το περιεχόμενο τους

Ο λαγός έφερε το μπροστινό ποδαράκι του προς στο στόμα του κοιτώντας απορημένος και άρχισε να κουνάει τα αυτιά του στον κυκλικό πλέων ρυθμό του εκκρεμές .

Σκατά !
Σκέφτηκε .
Δε φτάνει που ο δηλητηριώδης βάτραχος τρίφτηκε στα καρότα, ήρθε εδώ και το εργοστάσιο παραγωγής αλλοτρίωσης συνειδήσεων ανθρώπων να ρίχνει τα απόβλητα του...

* ογδοντονυφίτσα । Μικρό ζώο με σώμα οδοντογλυφίδας, κεφάλι νυφίτσας, και ογδόντα ποδάρια। Αν το δεις, σημαίνει ότι ο δηλητηριώδης βάτραχος τρίφτηκε στα καρότα .